Szövegíró, blogger! Minden témában tőlem neked!

Fémipari szerszámgépek

A fémipari szerszámgépek tárháza, szinte végtelen a piacon, hiszen a technológiai fejlettség miatt rengeteg eszköz beszerezhető, melyekről korábban csak álmodoztunk. Ezen berendezések jelentősen megkönnyítik, valamint fel is gyorsítják, automatizálják a gyártási folyamatokat, így bizonyos ipari termékek előállítása ma már erőfeszítés nélküli, rutin feladat.
 Fémipari szerszámgépek
 
A fémipari szerszámgépek tárháza, szinte végtelen a piacon, hiszen a technológiai fejlettség miatt rengeteg eszköz beszerezhető, melyekről korábban csak álmodoztunk. Ezen berendezések jelentősen megkönnyítik, valamint fel is gyorsítják, automatizálják a gyártási folyamatokat, így bizonyos ipari termékek előállítása ma már erőfeszítés nélküli, rutin feladat.
 
Az egyik legmodernebb technológiát felvonultató eszköz a fémipari szerszámgépek asztalán a lézervágó berendezés. A vágás a legalapvetőbb és legszélesebb körben alkalmazott eljárás a fémgyártásban. A lézervágás az ilyen munkák elvégzésének technológiája az iparban, mivel számos előnye van más módszerekkel szemben. Kis túlzással azt is állíthatnánk, hogy a lézervágó gép a fémipari szerszámgépek koronázatlan királya.
 
Fontos tisztában lenni a faktorokkal, amelyek a lézervágás előnyeit jelentik. Az okok, amiért a mérnökök a lézervágási szolgáltatást részesítik előnyben, szinte végtelenek. A lézervágás előnyei a rugalmasság, a pontosság, az ismételhetőség, a sebesség, a költséghatékonyság, a kiváló minőség, az érintés nélküli vágás, a sokoldalúság és az automatizálás lehetőségei.
 
Rugalmasság.
A lézeres vágáshoz nincs szükség szerszámcserére minden egyes vágás után. Ugyanaz a beállítás alkalmas sokféle forma vágására, ugyanazon anyagvastagság tekintetén belül. A bonyolult vágások sem jelentenek problémát, a többi technológiával ellentétben.
 
Pontosság.
A pontosság a lézervágás egyik elsődleges előnye, összehasonlítva más hővágási módszerekkel, hiszen a +/- 0,1 mm eltérési arány lehetőséget nyújt a nagy pontosság meglétére, utókezelési munkálatok nélkül. A legtöbb esetben egy ilyen magas színvonal azt jelenti, hogy nincs szükség hozzáadott folyamatokra a megmunkálást követően.
 
Megismételhetőség.
A +/- 0,05 mm olyan alkatrészeket biztosít, amelyek nagyjából másolatai egymásnak.
 
Sebesség.
A lézeres vágás sokkal gyorsabb, mint a hagyományos mechanikus vágási módszerek, különösen bonyolultabb vágások esetén. Ha összehasonlítjuk más termikus vágási módszerekkel, például a plazma vagy a lángvágással, a lézer egy bizonyos, megközelítőleg 10 mm körüli vastagságig veri őket.
 
Automatizálás.
A munkához kevés munkaerőre van szükség, mivel a korszerű lézervágó gépek nagyon automatizáltak. Egy tapasztalt gépkezelőnek továbbra is nagy szerepe van a végső minőségben, de a vágás sebessége és a kézi munkára való kevés igény alacsonyabb költségeket eredményez a többi vágási módszerhez képest.
Sok gép nyomonkövető szállítószalagokkal is rendelkezik. Természetesen az ilyen beállítású lézervágó géphez magasabb áron lehet hozzájutni, az extra feature miatt.
Minőség.
A megfelelő beállítással a lézervágók csak egy kis sorját hagynak maguk után, a megmunkált anyag, kész felületén, amelyet gyakran nem is szükséges eltávolítani. Természetesen az anyagtól, annak vastagságától és egyéb tényezőtől is függ a sorja mennyisége, nagysága.
 
Érintés nélküli vágás.
Lézervágás esetén csak a nyaláb érintkezik az anyaggal. Ez azt eredményezi, hogy nem jöhet létre mechanikai surlódás, mely roncsolná az adott anyagot.
 
Sokoldalúság.
A lézervágás esetében megkerülhetetlen előny a sokoldalúság, mely több faktorban is megnyilvánul. A lézervágás sokféle anyaghoz alkalmas. Köztük különböző fémek, akril, MDF, fa, papír és egyéb. Egy lézervágó gép konfigurálható különböző munkák elvégzésére, ám természetesen ezen anyagok némelyikének vágási képessége a gép erejétől függ. Sok lézervágó nem csak vágásra szolgál. A gépek felhasználásának másik módja a lézeres jelölés. A mindennapi termékek előállítása során, ma már szinte elképzelhetetlen, hogy ne legyen szükség a lézeres jelölésekre.
Végül, ám nem utolsó sorban a technológia különféle profilokhoz alkalmas.
 
A fémipari szerszámgépek egyik leginkább korszerű berendezése tehát a lézervágó. Modern, az előnyei pedig rengeteg aspektusból segítik a felhasználót.
 
Találja meg nálunk a legjobbat!
 
 

<-- Vissza aFémipari szerszámgépek blog oldalra!