Szövegíró, blogger! Minden témában tőlem neked!

SEO: a garantáltan megtérülő befektetés

Mi az a SEO elemzés és miért érdemes egy profi SEO ügynökségre bízni?
 
Egy átfogó SEO Budapest elemzés átvizsgálja a webhelyünket, felderíti a hibákat és támpontokat nyújt a fejlesztési lehetőségek tekintetében. Magunk is próbálkozhatunk az elvégzésével, de mivel jelentős szakértelmet igénylő munkáról van szó, jobban járunk, ha legalább egy időre megbízunk egy SEO ügynökséget, aki rendbe teszi a dolgainkat.

 Egy SEO ügynökséggel időt spórolhatunk és profi munkát kapunk a pénzünkért
 
Miért van szükség SEO elemzésre?
 
Egy webhely üzemeltetése sok munkát követel és sok pénzbe kerül. Érthető, ha tudni szeretnénk, hogy mindent jól csináltunk-e, van-e még javítani való dolog a webhelyünkön. A webhelyünk az aranytojást tojó tyúk, amit azonban jól kell tartanunk. A SEO elemzés megmutatja, hogy mit kell még tennünk ahhoz, hogy a tyúkunk jól érezze magát és még több tojást tojjon.
 
Milyen eszközök segítenek a SEO elemzésben?
 
Számos eszköz létezik, ingyenes és fizetős is. A költségek az eszköz rendelkezésére álló adatbázisok teljesítményével és terjedelmével arányosak. A professzionális SEO ügynökségek által használt eszközök nem olcsók, de a tudásuk is jóval nagyobb.
A Google maga is számos ingyenes eszközt biztosít. Minden webhely alapfelszerelésének részét képezik, de sajnos nem nyújtanak elegendő betekintést az oldalon található hibaforrásokba.
 
Ezek az ingyenes eszközök a következők:
  • Google Search Console
Ez a Webmestereszközök néven is ismert eszköz többek között megmutatja, hogy a Google feltérképező robotjai mely oldalakat tudták elérni és indexelni, és hogy vannak-e hibák. Ez a mobileszközök általi használhatóság tekintetében is megtörténik.
Azt is láthatjuk a segítségével, hogy webhelyünket vagy annak aloldalait milyen gyakran tekintették meg és kattintottak rájuk, mely országokból, milyen eszközzel történt ez.
Nagyon fontos, hogy listázza azokat a keresési kifejezéseket is, amelyek segítségével a látogatók eljutottak a webhelyünkre. Ebből következtetéseket vonhatunk le a kulcsszavak kiválasztására, a tartalom javítására vonatkozóan.
  • Google Analytics
Ez az elemző eszköz nagyon részletes információkat nyújt a forgalomról, a felhasználókról és azok viselkedéséről. Az elemzési lehetőségek teljes listája több oldalt is kitöltene, így csak egy kis válogatás: Megnézhetjük, hogy mely országokból, sőt városokból, milyen böngészővel és operációs rendszerrel keresik fel weboldalunkat, és mennyi ideig tartózkodnak, konkrétan melyik oldalunkon. A konverziók nyomon követéséhez saját paramétereket is beállíthatunk. Részletekbe menően is ellenőrizhetjük az AdWords kampányok sikerességét.
Itt találjuk a legsikeresebb forgalmi csatornáinkra vonatkozó hivatkozásokat is. Ez azért fontos, hogy meg tudjuk határozni, online forgalmunk melyik forrásból kapja a legtöbb látogatót.
  • Page Speed ​​​​Insights
Ezzel az eszközzel, amelyet önmagában vagy a Google Analytics segítségével is használhatunk, ellenőrizhetjük webhelyünk és minden aloldalunk betöltési sebességét, asztali és mobil eszközökön egyaránt. Weboldalunk betöltési sebessége fontos rangsorolási tényező a Google számára, amire mindenképpen oda kell figyelnünk.
 
A SEO elemzést bízzuk SEO ügynökségre
 
Noha ezek a Google által biztosított ingyenes eszközök rendkívül hasznosak, de sok hibáról sajnos nem nyújtanak elegendő információt. Célszerű a vizsgálathoz más eszközöket is használni, vagy igénybe venni egy profi SEO ügynökség szolgáltatásait. Általában ez a gazdaságosabb megoldás.
Ily módon elkerülhetők az olyan súlyos hibák, mint például a hiányzó vagy ismétlődő alt szövegek a képleírásokban, a rosszul megtervezett metaleírások, a túl hosszú címcímkék, a nem működő belső és külső hivatkozások, a nem optimális képformátumok és -méretek, illetve sok minden más is. Egy profi SEO ügynökség felderíti, és ki is tudja küszöbölni ezeket a hibákat.
 

<-- Vissza a SEO: a garantáltan megtérülő befektetés blog oldalra!