Szövegíró, blogger! Minden témában tőlem neked!

Tetőszigetelés Tiszabura Jász-Nagykun-Szolnok megye

Az élet egyre több területén érvényesül a fenntarthatóság elmélete és gyakorlata, nincs ez másképp a tetőszigetelés témájában sem. Lássuk a technikákat, melyek alkalmazásával spórolhatunk az energián! Ha vége a nyárnak, a hőmérséklet értékeiben folyamatos csökkenés lesz észlelhető, így fontos szerepet kap a meleg otthon, ami megvéd minket a hideg évszakokban – a jó tetőszigeteléssel nagyon sokat tehetünk a megfelelő hőmérséklet szabályzásért.Az energiatakarékos tetőszigetelés módszerei
 
Az élet egyre több területén érvényesül a fenntarthatóság elmélete és gyakorlata, nincs ez másképp a tetőszigetelés témájában sem. Lássuk a technikákat, melyek alkalmazásával spórolhatunk az energián!
Ha vége a nyárnak, a hőmérséklet értékeiben folyamatos csökkenés lesz észlelhető, így fontos szerepet kap a meleg otthon, ami megvéd minket a hideg évszakokban – a jó tetőszigeteléssel nagyon sokat tehetünk a megfelelő hőmérséklet szabályzásért. Ám a tetőszigetelés nem engedi bejutni a házba a forró levegőt sem nyáron, így a ház falain belül kellemes marad a hőmérséklet. Tehát mindegy milyen a kinti hőmérséklet, az otthonunkban mindig optimális lesz - hála a tetőszigetelésnek. Nézzük, melyek a legenergiatakarékosabb tetőszigetelési technikák, hogy az Ön otthonában is kellemes legyen a hőérzet és még spóroljon is vele!
A szigetelés nagyon fontos, mivel az esővíz vagy az olvadó hó károsíthatja a lakóépületet és penészgombák kialakulásához vezethet. Keressen fel bennünket nyugodtan, ha tetőszigetelési vagy ezzel kapcsolatos munkákat kell elvégzeni otthonában, mert ugyan vannak, akik kisebb telepítési munkákat képesek elvégezni maguk is, de ha Ön nem akar biztonsági és minőségi kockázatot, hívjon! Bemutatjuk az egyik kiemelten fontos eszközt, mellyel mi is rengetegszer dolgozunk.
A tetőt leghatékonyabban poliuretán spray hab használatával lehet szigetelni. Ez egy permetezett műanyag, melyet előszeretettel használunk pl. rések betömésére, de kiválóan ellenáll a szélnek és a hőmérsékleti ingadozásoknak, úgy, mint nagyon hidegnek vagy éppen forróságnak. A habot ráfújják a tetőfedélzet alsó részére, a palákra és a csempékre. Ez a fajta szóróhabos szigetelési mód összetapasztja a palát és a csempét, így többé nem jut be a víz, a hideg vagy a szél. Azt tudnunk kell, hogy két különböző dolog az alacsony sűrűségű nyílt cellás permetező hab és a nagy sűrűségű zártcellás szigetelőhab. Előző esetében direkt nyitva hagyják a cellákat, mert így a hab lágyabb, flexibilisebb lesz. Kiváló anyag a beltéri helyiségekhez, pl. hangszigetelésre használni. A zárt cellás hab esetén viszont a cellák zártak és összenyomódnak, ezáltal masszívabbak és keményebbek. Ez utóbbi inkább optimális nagyobb területeken történő alkalmazásra, kiválóan tartja távol a nem kívánt nedvességet. Nagyon sok jó tulajdonsága van a sprayhabnak, érdemes használni. Makulátlanul betömi a réseket. Amikor permet habot fújunk a repedésekre, a hab kitágul és kemény lesz, így ott többé nem jut be levegő. A permetező hab úgy működik, mint egy professzionális akadály – és mivel vízálló tulajdonsággal is bír, tökéletesen ellenáll a felesleges víznek és a levegőnek, amik nem tudnak keresztülmenni rajta.

KEDVENCEK

A spray hab használatával idővel észre fogja venni, hogy fűtési és áramszámláján jelentősen spórolni fog, így maximálisan pénztárca barát megoldás. Ezen nincs mit csodálkozni, a kiváló szigetelés az optimális hőmérséklethez járul hozzá otthonában, így télen nem kell túlfűteni, nyáron nem kell légkondit használni éjjel- nappal. A szigetelőanyag környezetkímélő is, 2018- ban az EPA elmondása szerint az üvegházhatású gázok 81% -a fosszilis tüzelőanyagok elégetéséből eredő szén-dioxidból tevődik össze. De a szóróhabos szigeteléssel a szén-dioxid kibocsátás értéke is nagymértékben redukálható.
A spray hab poliuretánból és izo-cianátból áll, ami megkeményedés után már nem változik meg, így rendkívül időtálló, hosszú élettartammal bír – nem úgy, mint pl. más szigetelési módszerek, mint az üvegszál, ami nem biztos, hogy ellenáll az idő vasfogának.
A tetőszigetelés egy összetett, alapos szaktudást igénylő munkafolyamat, így a hab használata csak egy töredéke a tökéletes szigetelésnek. Ha hosszú távú, energiatakarékos megoldáson jár a feje, ne habozzon felkeresni profi csapatunkat, mi a megfelelő, időtálló tetőszigeteléssel hozzájárulunk ahhoz, hogy Ön és családja megfelelő környezetben élje mindennapjait!
 
 
 
 
 

<-- Vissza aTetőszigetelés Tiszabura Jász-Nagykun-Szolnok megye blog oldalra!